Skip to main content
Tolhuispark 1 Dokkum - secretaris@granaet.nl

Over Scouting de Granaet

Scoutinggroep De Granaet bestaat sinds 1961 in Dokkum en dat met als doel “Het bieden van een actieve en uitdagende vrijetijdsbesteding aan kinderen". Op zich bestaat Scouting al sinds de jaren 20 van de vorige eeuw in Dokkum en het huidige Damwâld maar in de jaren 60 van de vorige eeuw zijn deze groepen opgegaan in één groep: “Scouting De Granaet”.
Net als een sportclub hebben wij ook onze eigen kleding. Dit is per leeftijdsgroep verschillend: rood, groen of lichtbruin. Waar scoutinggroepen zich in onderscheiden is hun das. Wij hebben een geel-blauwe das met op de achterkant een rode granaet.
Ons algemene doel is een actieve en uitdagende vrijetijdsbesteding aan kinderen te geven. Het leren van elkaar en met elkaar staat centraal. Wij werken veel in groepjes, gaan uit van de kennis en kunde van elk kind en werken ook veel buiten. Het spelaanbod is zeer gevarieerd: groepsspelen, tochten lopen, sporten van elke denkbare soort, kampvuur.... ofwel er is elke week weer iets anders. Soms bieden wij gedurende een aantal weken een gerichte activiteit aan, zoals koken, natuur, theater of wat wij ook maar bedenken. Hiervoor kunnen kinderen dan een insigne verdienen voor op hun uniform. Een aantal keren per jaar hebben wij een activiteit voor de hele groep. Het groepsweekend (eerste weekend van de krokusvakantie) en de scoutingkermis (laatste zaterdag voor de zomervakantie) zijn belangrijke momenten. Hoogtepunt van elk scoutingjaar is het zomerkamp. Een week lang gaan wij kamperen en op basis van een thema zijn er heel veel activiteiten maar s’avonds bij een kampvuur zitten dat is toch het mooiste in het leven van een scout. Scouting de Granaet is een open groep. Iedereen is welkom. Er staat ook geen hek om ons Scoutinggebouw in het tolhuispark. Je kunt er altijd komen kijken, maar kom dan vooral op de vrijdagavond of de zaterdag, want dan is dit de plek waar onze 250 leden plezier hebben in de activiteiten die horen bij het scoutingspel.