Skip to main content
Tolhuispark 1 Dokkum - secretaris@granaet.nl

Wat is Scouting

Wat is scouting? Ruim 90.000 jongens en meisjes in ons land zijn lid van Scouting. Samen met zo'n 25.000 kaderleden vormen zij de grootste jeugd- en jongerenvereniging van Nederland. Wereldwijd zijn er 38 miljoen Scouts in meer dan 160 landen.

Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Scouting staat voor uitdaging! Laat je uitdagen en ontdek Scouting! Al vanaf de leeftijd van 5 jaar is er bij Scouting heel veel te beleven. Hoe ouder je bent, hoe groter en uitdagender het avontuur!

Een afwisselende en plezierige vrijetijdsbesteding, dat is wat Scouting te bieden heeft. Maar Scouting is meer: naarmate je als jeugdlid ouder wordt en je langer bij Scouting bent, neemt je zelfstandigheid toe; de begeleiding kan daardoor dus afnemen.

Iedereen kan meedoen met Scouting. Geloof, ras, huidskleur, handicap/beperking, vluchteling of seksuele voorkeur, het maakt niet uit want Scouting staat open voor iedereen. De Scouting volgt een indeling op leeftijd: Bevers (5 tot 7 jaar), Welpen (7 tot 11 jaar), Scouts (11 tot 15 jaar), Explorers (15 tot 18 jaar), Roverscouts (18 tot 23 jaar), Crangonstam (23 jaar en ouder). Daarnaast kun je bij onze scoutinggroep terecht als plusscout, leiding, bestuurslid of landelijke vrijwilliger. Het programma dat Scouting biedt, is gebaseerd op de ideeën van de Engelsman Baden-Powell. Hij bedacht het Scoutingspel aan het begin van de 20e eeuw. Door er voortdurend een eigentijdse draai aan te geven, wordt Scouting steeds aantrekkelijker. Steeds meer jongens en meisjes in Nederland worden lid van een Scoutinggroep. Dat betekent dat Scouting aanslaat!