Tolhuispark 1 Dokkum - secretaris@granaet.nl

Welpen Jongens

welpen-49313b9d Jongens - Scouting De Granaet Dokkum
Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Wil jij gave zaterdagochtenden beleven? Vind je het leuk om iedere week iets avontuurlijks te doen en grappige dingen te leren, samen met andere kinderen van jouw leeftijd?

Heb jij deze drie vragen met JA beantwoord? Kom dan bij de jongenswelpen en laat je uitdagen!


Het verhaal van de welpen
De jongenswelpen spelen net als alle andere welpen in de jungle volgens het boek The Jungle Book van Rudyard Kipling. Dit boek gaat over een jongetje, dat opgevoed wordt door de wolven in de jungle en daar allerlei avonturen met de dieren beleeft. De leiding noem je bij de namen van de dieren uit het jungleboek. De welpenleiding van de jongenswelpen heten Akela (de wolf), Junior (de kleine olifant), Marala (de flamingo), Tabaqui (de jakhals), Shere Khan (de tijger) en Bagheera (de zwarte panter).

In dit thema organiseert de leiding educatieve en sociale programma’s voor de kinderen die gericht zijn op samenwerking en de natuur! Zo zijn we veel buiten, spelen we spelletjes in het bos en leren we de kinderen een aantal scoutingtechnieken zoals routetechnieken, koken, knopen en pionieren. 

Daarnaast wordt er elk jaar gewerkt aan de vaardigheidsinsignes van Scouting Nederland. Hiermee krijgen de welpen de mogelijkheid om meer te weten te komen over een bepaald onderwerp. Als bewijs krijgen ze een insigne dat ze op hun blouse kunnen (laten) zetten. 

Ook gaan de jongenswelpen aan het eind van het seizoen op zomerkamp: dat is het leukste van het hele jaar! Dan gaat de hele groep jongenswelpen een week met elkaar weg. Tijdens het zomerkamp is er altijd een bijzonder thema waar allemaal spelletjes in gedaan worden en worden er vele avonturen beleefd! Daarnaast gaan we vaak nog een dag naar de winkels, zwemmen, zelf koken, of een ander leuk dagje uit. 

Welp worden?
Lijkt het je leuk om een welp te worden en samen met andere jongens van 7 tot en met 11 jaar op een zaterdagochtend leuke spellen en andere activiteiten te doen? Speel met ons mee in de jungle!
Klik dan hier om een afspraak te maken om eens langs te komen op zaterdagochtend.

Elke zaterdag is er opkomst bij het clubgebouw. Soms hebben we geen opkomst en soms hebben we een bijzondere opkomst. Deze data zijn allemaal terug te vinden in de agenda. De andere data zijn er dus reguliere opkomsten bij het clubgebouw.

Informatie

 • Speltak:

  Welpen
 • Jongens:

  7 - 11 jaar
 • Zaterdag:

 • 09.00 - 11.00
 • Contributie p/m:

  €10,50
 • IMG_4521-108d59c8 Jongens - Scouting De Granaet Dokkum
 • IMG_4536-c3ede253 Jongens - Scouting De Granaet Dokkum
 • IMG_4566-3f768046 Jongens - Scouting De Granaet Dokkum
 • IMG_4590-8a89c63a Jongens - Scouting De Granaet Dokkum
 • IMG_0038-40d19118 Jongens - Scouting De Granaet Dokkum

Over ons

Scoutinggroep 'De Granaet' uit Dokkum biedt een actieve en uitdagende vrijetijdsbesteding voor kinderen én volwassenen! Je bent altijd welkom om een keer te komen kijken of -beter nog- mee te doen!

Scouting_NL_logo_RGB_transparanteachtergrond Jongens - Scouting De Granaet Dokkum

Contact informatie

Tolhuispark 1 9103 SN Dokkum

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

GPS:

Coördinaat-X O 5.99940635 Coördinaat-Y N 53.31449425